Picea Omorika kerstboom

Een van de bekendste kerstbomen in Nederland is de Picea Omorika of de Servische Spar.

Het is een doorgaans kaarsrechte boom waarbij de jonge naalden grasgroen van kleur zijn. Als de boom ouder wordt, veranderen de naalden van kleur en krijgen zij een donkere en diep blauwgroene kleur. Hierdoor heeft de Servische Spar een hoge decoratieve waarde. Zijn takken hangen wat af, zodat hij een sierlijk uiterlijk heeft. De naalden van deze spar zijn wat minder scherp en vallen niet zo snel uit. Niet voor niets is deze kerstboom inmiddels geliefd bij een grote groep mensen.

De Picea Omorika van boomkwekerij Verberne

De teelt voeren wij geheel in eigen beheer uit waarbij de constante aandacht en zorgzame begeleiding voor elke boom centraal staat. Om het milieu zo min mogelijk te belasten, gebruiken we voor onkruid- en ziektebestrijding veelal biologische technieken en bestrijdingsmiddelen. Wij garanderen een snelle levering door heel Nederland.

Waarom kiezen voor de Picea Omorika als kerstboom?

De Picae Omorika (Servische Spar) is uitgegroeid tot een geliefde kerstboom in Nederland. Hieronder zetten we de pluspunten nog eens op een rijtje

  • Mooie, traditionele vorm;
  • Vanwege tweekleurige naalden een prachtige kerstboom
  • Deze kerstboom soort is relatief smal – en dus geschikt voor kleinere ruimtes;
  • Kan weer in de tuin worden geplant;
  • Voordelige keuze.

De Picea Omorika bestellen

Wilt u meer weten van de Picea Omorika? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over deze populaire en gewaardeerde kerstboom. Jay Verberne kweekt kerstbomen van hoge kwaliteit op de eigen kwekerij in Budel in verschillende populaire soorten zoals de Picea Nordmann, Picea Abies, Picea Omorika en Fraseri spar.

Neem contact op

Heeft u vragen over ons assortiment en of wij uw nieuwe kerstbomen kunnen leveren? Bel ons of stuur een email.

Wij nemen spoedig contact met u op!